Dertdeva Teyze

Dertdeva Teyze

19 Kasım 2014 Çarşamba

ARKASI YARIN -2-


- NEBAHAT -
(Not: Görsel internetten alıntıdır.)
          Nebahat, ülkemizin en kuzeyi ile en doğusunun kesiştiği dağlık bir şehrin, dağlık bir köyünde dünyaya geldi. Anne ve babası memur olan Nebahat ilkokula dek yazları babaannesi ile köyde, yaylada doğayla iç içe organik bir yaşam sürdü. Kışları şehirde anne ve babasının yanında kah babaannesi, kah halası ile birlikte kalıyorlardı.
Nebahat daha üç aylıkken annesinin kardeşine hamileliği nedeniyle anne sütünden mahrum kalmıştı. İlk zamanlar bir keçi almışlardı. Anne sütüne en yakın, kalsiyum bakımından zengin olduğu için. Başlarda her şey çok güzel gidiyordu. Ancak bir ay olmuş yada olmamıştı ki keçi yüksek dağ yamacından düşüp ölmüştü. Ah Nebahat yine sütsüz kalmıştı. Nebahat'ın babası ve annesi O'nun için bu sefer bir inek almışlardı. Kaçıp yamaçlara tırmanmasın diye. O inek ne bereketli süt veriyordu. Hollanda inekleri yanında halt etmişti. Ancak yayladayken sürüden ayrılınca kurt canına okumuştu. Ölmeden kesmiş yemişlerdi. Nebahat, süt konusunda basiretsiz bir çocuktu ancak köyde tereyağı, bal, pekmez, peynirle bol ve sağlıklı beslenmişti. 
          Kırmızı yanaklı, ela gözlü, kızıla çalan saç rengi ile çilli, şirin mi şirin bir çocuktu Nebahat. İki yanda minik saç kuyruğu ile ortalıklarda arı gibi dolaşan, durmak bilmeyen enerjik bir çocuktu aynı zamanda.
(Not: Görsel internetten alıntıdır.)
Gel zaman git zaman yazları köyde, kışları şehirde hemen arkasından dünyaya gelen erkek kardeşiyle ikiz gibi büyümüşlerdi. Zırt pırt ''Ablaaa'' diye seslenmese ikiz sanıyorlardı da. İlkokul da başarılı, zeki, sevilen bir çocukluk geçirmişti. Mutlu ve huzurlu geniş bir aile de büyümenin etkileriydi bu. Aileden gelen bu kültür ile Nebahat iyi geçinen, anlayışlı, adil, saygılı ve lider ruhuna sahip bir çocuktu.
'' Bilerek veya bilmeyerek birinin kalbini asla kırma. Çok büyük bir günahı vardır. Allah affetmez mazallah'' sözünü teyzesi söylemişti daha o küçük yaşlarda. Nebahat, sonra ki yaşlarda kalp kırmamak için kendi kalbinin zaman zaman paramparça olduğu anları yaşayacaktı.
Aile büyükleri, teyzeler, halalar ve babaanne ile büyüyen Nebahat genel de '' öyle yapma ayıp, böyle davranma ne derler, bunu yapma yakışıksız'' sözleri ile büyüdü. Gençlik yıllarında, yaptığı işlerde kendine güvenmesine rağmen öz güven eksikliği olan, mülayim, hayır demesini bilmeyen, ince ruhlu bir genç kız olmuştu.
- Dertdeva Teyze -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder